17.8 C
София
сряда, 17 април, 2024

7 признака, които ви подсказват, че се нуждаете от повече движение

Още по тази тема

Липсата на достатъчно движение оказва негативен ефект върху цялостното ни здравословно състояние. А тялото понякога дава сигнали, които не са за пренебрегване.

Чувствате постоянна умора


Ако се чувствате постоянно изморени, въпреки добрият сън и здравословната храна, може би се нуждаете от раздвижване. Установено е, че правенето на упражнения с ниска до умерена интензивност, продължаващи повече от 20 минути, могат да премахнат постоянната умора и да подобрят значително тонусът и енергията ви.

Поява на внезапна болка


Много често сутрин след събуждане се появяват внезапни болки в долната част на гърба, коленете или раменете. Но опитните треньори съветват да се раздвижите – правилните упражнения водят до раздвижването на мускулите, ставите и кръвта в засегнатата област, като  могат значително да намалят болката. Препоръчва се упражненията да се правят редовно.

Стрес


Голяма част от населението по света живее под голям стрес, а стресът води до понижаване на защитните сили на организма. Установено е, че дори 3-4 пъти седмично 20-30 минутно ходене, тичане или правене на упражнения значително намалява нивата на тревожност.

Понижени нива на хормоните


Упражненията са отличен начин да помогнете за регулирането на хормоните си. Повишаването на нивата на тестостерона помагат засилването на метаболизма, поддържат младежкия вид на кожата и подобряват вашата концентрация и настроение.

Забавен метаболизъм


Една 30-минутна разходка или лека тренировка преди вечеря ще забърза метаболизма ви. Аеробните упражнения ускоряват пулса и дишането и така подобряват метаболизма. По този начин тялото ще разгради по-бързо храната, освен това физическата активност подобрява свиването на червата и предотвратява риска от запек.

Проблеми със съня


Ако имате проблеми със заспиването нощем е възможно да се нуждаете от повече движение през деня. Упражненията могат да подобрят качеството и количеството на съня, но не бива да ги правите непосредствено преди лягане.

ИзточникTheHealthy

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

14 + two =

Най-четени