26.8 C
София
събота, 21 май, 2022

Здравословни ли са смутитата?

Още по тази тема

Смутитата придобиха голяма популярност и в последно време станаха неразделна част от пречистването на организма и здравословните диети. А тенденцията към консумирането им се засилва все повече.

Но здравословни ли са смутитата? Ето какво трябва да знаете за тях, независимо дали си ги купувате или си ги приготвяте сами.

Как да си направим здравословно смути?

В смутито можете да поставите почти всичко – течности като мляко, кефир, вода, плодове, зеленчуци, семена, ядки и различни хранителни добавки. Но ключът към здравословното смути е да се постигне правилния баланс между всички съставки и да се набавят необходимите протеини, мазнини и въглехидрати.

Здравословни ли са плодовите смутита?

Докато плодовете имат антиоксидантни и противовъзпалителни ползи, смутитата често се превръщат в хиперконцентрирани източници на плодови захари. Затова те трябва да се балансират с листни зеленчуци като кейл, спанак или протеини, за да поддържат кръвната захар в граници и да контролират апетита и глада. Трябва и да внимавате със закупените от магазина смутита, защото те могат да имат добавени изкуствени подсладители, плодови сокове или големи количества мазнини.

Здравословни ли са зелените смутита?

Определено зелените зеленчукови смутита са здравословни. Чрез тях си осигурявате фибри, калций и витамини А, С и К, както и мощни фитохимикали.Зелените смутита са чудесен начин да си набавите необходимото количество зеленчуци, а листните зеленчуци са свързани и с по-нисък риск от развитие на диабет тип 2.

Полезни ли са смутитата за отслабване?

Смутитата често се рекламират като диетична храна и начин за детоксикация на тялото . Що се отнася до идеята за „детоксикация“, повечето експерти се съгласяват, че смутитата не са решението – и че човешкото тяло има свои собствени ресурси, за да се очисти естествено. Що се отнася за загубата на тегло – само смутитата едва ли биха променили теглото ви. Те трябва да част от вашата балансирана и разнообразна диета, съчетана с физическа активност и достатъчно сън.

Може ли смутито да замени храненето?

Да, може, но то трябва да съдържа необходимите съставки, които да заместят едно нормално хранене.

Кой е най-здравословният начин да приемате смути?

Когато ядете плод или зеленчук в изцяло оригиналната му форма, тялото ви само разгражда всичко. Храносмилането започва с процеса на дъвчене, докато смутитата не включват дъвчене. Затова се препоръчва смутитата да не се пият бързо и ако може да ги хапвате с лъжица.

ИзточникTime

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

20 + three =

Най-четени